Om Ordning & Struktur

Smidigt, inspirerande & konfidentiellt

Rensa ut och få ordning!

Strukturera och organisera hemma och känn att det lättar!

Det är otroligt skönt att rensa ut det man inte längre har behov av och få ordning på det man verkligen använder och behöver. Vardagen fungerar så mycket bättre, det blir en härlig känsla av lätthet och harmoni.

Du får ut så mycket mer av din fritid om hemmet är organiserat och har en fungerande struktur, då kan du lägga din energi på annat!

Gör det själv eller kontakta mig så gör vi det tillsammans!

Känns det igen?

”Vi tar tag i det sen när vi får tid… och på den vägen är det.”

”När det kommer folk trycker vi in allt i garderoben!”

”Ordning och struktur har man på jobbet, hemma vill jag bara ta det lugnt.”

”Vissa skåp går inte att stänga för det är så mycket bråte…och lyckas man stänga vågar man inte öppna igen, då blir man ’överfallen’ av grejer!”

Får du ändan ur vagnen?

När det är oordning och stökigt hemma blir vi stressade och mindre fokuserade på det vi håller på med. Mer än 70% av svenskarna menar att stök hemma gör dem på dåligt humör och mer än var tredje svensk bråkar med familjemedlemmar på grund av att det är stökigt hemma.*

De flesta klarar av att röja och rensa själva, men det kan vara svårt att hitta tiden eftersom det finns så mycket annat kul att göra om man får en stund över. Jag hjälper dig att ”få ändan ur vagnen”, vi gör det tillsammans eller så vägleder jag dig så du kommer vidare på egen hand.
Vi utgår från ditt sätt att vara så att förvaringen blir logisk och lättåtkomlig för dig. När vi rensat frigörs utrymme, så att du kanske inte behöver köpa ytterligare garderober, eller bygga ut för att få plats, eller som över 40% av svenskarna som har tvingats förvara prylar utanför hemmet på grund av platsbrist hemma*.

När dina saker är sorterade och förvarade på ett logiskt sätt kommer du slippa köpa dubbletter, som du kanske tidigare gjort för att du inte hittat det du sökte. När ditt hem är rensat och strukturerat kommer det gå lättare att städa och hålla ordning.

Ordning och reda ger en ny härlig energi och en befriande känsla!

*enligt undersökning av Elfa

Jag ger vägledning för ordning och struktur som håller över tid med energi och tid över till annat.

Vad skulle det betyda för dig med ordning hemma?

”Sån befrielse – att slippa springa runt och leta efter allt hela tiden!”

”Bättre start på dagen för vi skulle inte bråka varje morgon”

”Då skulle vi komma i tid till förskola, skola och jobb”

”Minskade kostnader då vi skulle slippa utgiften att köpa dubbletter”

”Vi skulle kunna bjuda hit gäster, som det ser ut nu är det omöjligt”

”Jag skulle känna lugn över att jag har koll på alla räkningar och papper”

Involvera alla i hushållet! Gemensam delaktighet ger god förutsättning för att ordningen håller över tid.

Vilken förvaring passar dig?

Det spelar ingen roll hur förvaringen är utformad så länge alla vet var allt finns och kan hämta fram och lägga tillbaka använda prylar på rätt ställe.

Om man vill kan man köpa en jättesnygg och ändamålsenlig förvaring för strumporna i garderoben, gärna en som matchar hela garderobs-inredningen och som känns riktigt lyxig, där det blir en fröjd att välja strumpor som ligger vikta i raka rader.

Om man inte vill lägga pengar på förvaring men ändå vill ha ordning, kan man ta kartongen från de nyköpta skorna och vika ned strumporna i så de håller sig på plats i garderoben. Är man kreativ och tycker det är kul kan man klä in kartongen i snyggt papper eller tyg så blir den både personlig och snygg.

Oavsett vilken förvaring du vill ha kan jag hjälpa dig att optimera dina förvaringsmöjligheter och anpassa dem efter dina behov.

inredmedmig tipsar!

– Rensa och sortera INNAN du köper nya förvaringsenheter.

– Förvara sakerna DÄR de används.

– Grundregeln är en sak in och (minst) en sak ut.

– Ge alla saker en BESTÄMD plats.

Jag vänder mig till dig...

…som har för många bra-ha-saker som aldrig används, som bråkar om ordningen, inte får plats med bilen i garaget, som vill känna att det är skönt och avslappnat att komma hem, som inte kommer in i förrådet, har drivor med pappershögar överallt, en överfull tvättstuga, som trycker in allt i garderoben när det kommer gäster, som inte förmår slänga nåt, betalar räkningarna försent för att de inte hittas i tid, som inte bjuder hem folk längre, som vill ha det lugnare på morgonen, som alltid har returgrejerna framme på diskbänken, som kliver på legobitar varje dag, som vill prata om annat hemma än ordning och reda, som har en proppfull hall och ett hallgolv fullt med skor, gympapåsar och väskor, som vill slippa dåligt samvete för allt som borde struktureras, som kommer försent till jobbet på grund av oordningen, som tror att ordning och struktur bara är nåt man har på jobbet, där det är kaos i barnens rum, som alltid måste springa runt och leta efter grejer, som vill ha visuell harmoni hemma